Sušené šťávy verzus sušené trávy- kvalita produktu
Pokud se budeme zabývat kvalitou produktu. Měli bychom si na začátek popsat rozdíly kvality. Hlavní rozdíl je ve výrobním postupu a následně v chuti a nutričním složením.
Na českém trhu se vyskytují dvě různé kvality:
1) 100% Sušené šťávy-koncentrát
Sklízí se maximálně 30cm vysoká mladá rostlinka( ta obsahuje přirozeně nejvíce nutričních složek). Ta se poseče hned se omyje a odšťavní (vylisuje). Vylisovaná šťáva se rychle plošně vysuší při nízkých teplotách do 31°c. Tím vzniká 100% sušená šťáva.
Tato zelená rostlinná míza má uchovány všechny potřebné nutriční složky. Celý výrobní proces trvá pouze několik hodin. Prášek, který vznikne je krásně sytě zelený - živý. Když ho smícháme s vodou vznikne tmavě zelený džus. Neobsahuje žádná pojiva ani konzervanty a stabilizátory.
Tento produkt je pro tělo naprosto přirozený a má pro lidský organismus velký přínos. Velkým plusem je i jeho stoprocentní stravitelnost a chuť.
Sušená šťáva neobsahuje vlákninu a proto nijak nedráždí žaludeční a střevní sliznici. A je proto vhodný pro lidi trpící Crohnovou chorobou a Ulcerózní kolitýdou.
Tento jedinečný produkt Vám nabízíme my.
ZDRAVĚJŠÍ ŽIVOT - Mladá pšenice BIO i Mladý ječmen BIO jsou produkty prvotřídní kvality.
2) 100% Sušená tráva
Sklízí se né vždy takto nízká rostlina. Omyje se celá se rychle vysuší a tato suchá tráva se velice jemně nadrtí.
Tento prášek sice obsahuje vlákninu, ale dovolte nejsme přežvýkavci. A lidský organismus nevlastní 4 žaludky, kde dochází u přežvýkavců k natrávení a trávení trávy.
I když je u těchto produktů, které náš trh v hojnosti nabízí vláknina. Pro náš organismus je těžce stravitelný(nestravitelný). Tudíž ani tělo z něho nedokáže dostat potřebné nutrienty.
Prášek, který vznikne. Není tak sytě zelený a pokud ho smícháme s vodou barva je spíše světlejší a chuť zvýrazňující seno. Tato tráva sebou může nést i zdravotní rizika, protože dráždí trávící soustavu člověka nestravitelnou vlákninou.
Tento produkt nabízí konkurence.
Na českém trhu se dají sehnat různé druhy zelených potravin(superfood) Mladá pšenice, Mladý ječmen, pšenice Kamut, Alfaalfa a dále řasy Spirulina a Chlorella.
Upřesnění
Pro výrobu 100% sušené šťávy je zapotřebí pro představu posekat přibližně 100kg suroviny, aby se z ní odšťavnilo a vyrobilo 1kg 100% sušené šťávy.
Oproti tomu na 1kg sušené trávy je zapotřebí posekat a rozdrtit přibližně 10kg suroviny.
Proto jsou také rozdílné ceny a samozřejmně kvalita.
Doma si můžete udělat jednoduchý test jakou kvalitu produktu máte. Když zalejete převařenou vodou 100% sušenou šťávu, tak zničíte úplně všechno surovina se sdrcne. Oddělí se surovina a voda. To se stane tím, že produkt je živý a šetrně zpracovaný.
Ovšem když zalijete 100% sušenou trávu nestane se vůbec nic, protože výrobní technologie surovinu daloby se říct upražila. Ta není už živá a zůstane vám zelená kalavá mrtvá voda.
Je na Vás co si pro své tělo zvolíte za kvalitu, jestli živou nebo mtvou.